Waarom kiezen voor een verzwaringsdeken?

Waarom kiezen voor een verzwaringsdeken?
Inmiddels kan ik bijna niet meer zonder. Ik slaap heerlijk onder mijn zware deken. Wat het mij tot nu toe opgeleverd heeft:
 • Ik val sneller in slaap
 • Ik slaap dieper
 • Ik ben minder vaak wakker ‘s nachts
 • Ik wordt meer uitgerust wakker in de ochtend

In dit blog zal ik je meer uitleggen over verzwaringsdekens. Daarnaast zal ik je ook tips geven waar je op kunt letten bij de aanschaf van een deken en heb ik een mooie kortingscode voor je.

Wat is het idee van een verzwaringsdeken?

Een zwaartekracht dekbed maakt gebruik van het principe ‘deep touch pressure’ technologie. Het dekbed zorgt voor speciale drukpunt stimulatie op verschillende punten van je lichaam. Het is bewezen dat je hierdoor melatonine en serotonine aanmaakt in de hersenen. Melatonine is een slaaphormoon dat ervoor zorgt dat je lichaam moe wordt. Hierdoor maakt je lichaam zich klaar om naar bed te gaan. Serotonine helpt je om te schakelen van stress modus naar rust en ontspanningsmodus.

Waar kan je op letten bij de aanschaf van een verzwaringsdeken?

De vulling. Er zijn diverse soorten vullingen. Ik heb gekozen voor een vulling van glaskorrels. Dit omdat het geen geluid maakt tijdens het omdraaien, het geen extra warmte toevoegt en omdat het duurzamer is.

Het gewicht van de deken. Het wordt aangeraden een deken te kiezen die 10% van je lichaamsgewicht weegt. Ik weeg rond de 72 kg en heb dus een deken van 7 kg.

De afmeting. De deken moet als een ‘knuffel’ om je heen vallen. Daarom is het aan te raden een één persoonsdeken te kopen en geen twee persoonsdeken. De meest geadviseerde maat is 150m*200m, zodat de deken ruim om je heen valt.

De hoezen. De deken zelf is te wassen, maar dit is vaak lastig. Schaf daarom ook hoezen aan bij de deken.

Wassen. De vernieuwde deken van Hana is volledig wasbaar in de machine!

De materialen van de deken zelf. Een verzwaringsdeken is, zoals je kunt begrijpen, zwaar. De deken moet dus van sterk materiaal gemaakt zijn, zodat deze niet gaat scheuren. De dekens van Hana zijn maar liefst 7 lagen. Zodat de glaskorrels goed verdeeld blijven en de deken niet scheurt.

Vragen die ik zelf had voordat ik de deken kocht

Is zo’n deken niet héél warm?

Nee, de deken zelf is niet heel warm. In de winter heb ik echt de winterhoes nodig. Ik heb het snel warm en daarom zocht ik een deken met zoveel mogelijk natuurlijke materialen (katoen).

Vervangt de deken het dekbed?

Ja, de deken is een vervanging van het dekbed. De deken moet goed contact maken met je lichaam, dus een extra dekbed ertussen is af te raden.

Waarom kan ik niet mijn eigen hoezen gebruiken?

Je eigen hoezen gebruiken is niet handig om de zware deken gaat schuiven in een hoes. In de speciale hoezen zitten lusjes, zodat de deken niet kan schuiven. Schaf daarom ook hoezen aan bij de deken. Bij Hana krijg je meteen een zomer en een winterhoes bij je aankoop.

Dan nu mijn ervaringen

De eerste twee á drie nachten moest ik er echt aan wennen. Het voelde wel meteen heel fijn, een zware deken over je heen. Toch was ik mij elke keer met draaien bewust van de deken. Ook voelde het zwaar op mijn heupen en schouders. Dus die eerste nachten sliep ik ontzettend slecht. Op de website van Hana staat dat het tot 2 weken kan duren voordat je er helemaal aan gewend bent, dus ik bleef nog even volhouden.

Na die eerste nachten ging het gelukkig snel beter. Inmiddels heb ik het gevoel dat ik rustiger slaap, dieper slaap en minder vaak wakker ben. De winterhoes die eromheen zit, is warm genoeg en super zacht.

Ik ga nu elke avond met plezier naar boven. Onder de deken kruipen voelt al zo fijn, heel knus ofzo.

Ook lekker slapen met korting?

Zelf ben ik helemaal om. Ik heb de deken ook meerdere malen aan cliënten aangeraden en zij ervaren ook de voordelen. Ben je nou ook nieuwsgierig geworden naar slapen met een verzwaringsdeken?

Omdat ik zelf zo enthousiast ben over de verzwaringsdeken heb ik contact opgenomen met Hana en mag ik jullie een korting van 20% aanbieden. Volg deze link en krijg meteen 20% korting! (Code: PRAKTIJKSANNIE20)

Het Hana © zwaartekracht dekbed – 3.0 wordt exclusief geproduceerd in Europa. Dankzij de productie in Europa is het dekbed duurzaam & in tegenstelling tot andere verzwaringsdekens is het Hana © zwaartekracht dekbed 3.0 CE gecertificeerd.  Voor de productie gebruiken we alleen gecertificeerd katoen (Oeko Tex Standaard 100).

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs Sannie

 

 


Gratis 7-daagse mini training?
Schrijf je in en ontvang een gratis mini-training om meer te leren over jezelf en je hoogsensitiviteitDoeboek: Leef hoogsensitief

Het doeboek: Leef hoogsensitief kan je hier bestellen.Categorieën

 • Algemeen
 • Boeken
 • Hoogsensitiviteit
 • Inspiratie
 • Positiviteit
 • Zelfvertrouwen
 • Recente blogs

  Lees meer!

  ×

  Wil jij ook meer weten over hoogsensitiviteit en dus over jezelf?

  Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail voor hoogsensitieve personen. Je ontvangt dan ook direct mijn gratis mini training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’. 

  Je ontvangt om de vier dagen, 7 keer een mail met makkelijk in te vullen formulieren. Gun het jezelf.

  P.s. geen zorgen, ik houd ook niet van spam.