Vijf tips om positiever in het leven te staan

Hoe doe je dat dan, positiever in het leven staan? Het begint met bewustwording. Zodra jij je bewust bent van negatieve gedachten, kun je deze ombuigen naar positieve gedachten. En herhaling, probeer deze tips minimaal twee weken!

1. Focus je op jezelf. Het is jouw leven, dus doe wat jij belangrijk vindt. Het gaat er niet om wat de buren, vrienden of familie daarvan vinden. Je hebt maar één leven, dus maak er jouw mooiste leven van. Wat wil jij, wat zijn de dingen die jij graag zou willen doen?

2. Geniet van de kleine dingen. Kijk eens wat vaker om je heen en geniet van de kleine dingen. Van de zon die schijnt, van een bloem die in bloei staat of van een glimlach van een onbekend iemand op straat. Maak een lijstje voor jezelf met alle dingen waar je blij van wordt. Dit lijstje kan je erbij pakken als je een baal dag hebt. 🙂

3. Focus op wat je wél wilt. Hoe vaak ligt de focus op alles wat je niet wilt en dus op de dingen die negatief zijn? Bijvoorbeeld: ‘Ik wil niet meer ongelukkig zijn’. Zo ben je alleen maar bezig met het ongelukkig zijn. Leg de focus op de dingen die je gelukkig maken.

4. Ga om met positieve en inspirerende mensen. Dit werkt aanstekelijk en helpt je om zelf positief te blijven. Ga om met mensen die jou accepteren en van je houden zoals jij bent.

5. Wees dankbaar. Dankbaarheid is een mooie en krachtige emotie. Bedenk je elke dag waar je dankbaar voor bent. Wij hebben thuis een mooie box staan en stoppen daar met regelmaat briefjes in met dingen waar we dankbaar voor zijn. Met oud & nieuw kunnen we teruglezen waar we het hele jaar dankbaar voor zijn geweest. Soms zijn en relatief simpele dingen en soms zijn het grote dingen waar we dankbaar voor zijn. Een voorbeeld van een tekst van de kinderen: ‘Ik ben dankbaar dat mijn vriendinnetje met mij mee naar huis liep toen ik een lekke band had’. 

Positiviteit is iets wat je jezelf kunt aanleren. In eerste instantie zul je het niet meteen voelen en zijn het alleen de positieve gedachten in je hoofd. Maar stel je dan voor dat je die positieve gedachte door je hele lichaam voelt gonzen, door elke cel van je lijf.

Succes,
Sannie

5 tips voor meer positiviteit1. Focus op jezelf2.Geniet van de kleine dingen3. Kijk naar wat je wél hebt4. Ga om met positieve inspirerende mensen5. Wees dankbaar


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs of andere tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis een e-book over HSPCategorieën

  • Algemeen
  • Boeken
  • Hoogsensitiviteit
  • Inspiratie
  • Positiviteit
  • Zelfvertrouwen
  • Recente blogs

    Lees meer!