Leef hoogsensitief

In dit doeboek nodigt Sannie jou als hoogsensitief persoon (hsp’er) uit om aan de slag te gaan met jouw eigen leven. Hsp’ers ervaren hun hoogsensitiviteit vaak als een negatieve eigenschap. Ze twijfelen aan zichzelf en voelen zich onzeker. Door dit boek mag je weer ontdekken dat je goed bent zoals je bent. Je mag genieten van het leven!

Het doel van dit boek is dat jij je oké gaat voelen met jezelf én met je hoogsensitiviteit. Door de afwisseling van kennis, illustraties en opdrachten maak je een verbeterde handleiding voor jezelf.

Sannie Smit (1978) heeft haar eigen praktijk en begeleidt hoogsensitieve personen. Daarnaast is zij zelf hoogsensitief. Haar opleidingen tot (hsp-) coach/therapeut, gesprekken met cliënten en eigen ervaringen heeft zij gebundeld in dit prachtig vormgegeven boek. Haar doel is dat alle hoogsensitieve personen zichzelf accepteren zoals ze zijn.

‘Het leven is mooi, jij bent mooi.
Soms ben je dat alleen een beetje vergeten.’

Sannie Alblas-Smit

Doeboek 'Leef Hoogsensitief '

Bestel het boek via mijn webwinkel en ga aan de slag met jezelf én je hoogsensitiviteit.
Geïllustreerd doeboek met diverse invulopdrachten. Het boek heeft 208 pagina’s en een softcover.
Neem contact met mij op voor bestellingen vanuit landen buiten Nederland/België of een hogere oplage voor in uw eigen winkel, via doeboek@praktijksannie.nl

 

Je kunt het doeboek, kaartenset of de planner voor hoogsensitieve personen bestellen via mijn webwinkel.

Neem een kijkje

Blader hieronder alvast door het inkijkexemplaar.

LeefHoogsensitief_Inkijk

Beoordelingen (23)

Clear

Het e-maildres wordt niet gepubliceerd

SG

Een half jaar geleden de kaarten besteld toen ik de indruk kreeg dat ik hoogsensitief zou zijn. Deze kaarten hielpen enorm bij mijn ontdekkingsreis naar erkenning van hoogsensitiviteit in mezelf. Het boek heb ik afgelopen week besteld, kan niet wachten om te beginnen!

Wijnanda

Ik ben net begonnen in het doeboek. Het is een mooi vormgegeven en praktisch boek. Het neemt je geleidelijk aan de hand mee in de wereld van hoogsensitiviteit. De opdrachten in dit boek geven me zelfinzicht en elke dag eventjes hierin werken geeft me rust en helderheid.

Nienke

Wauw, het opent mijn ogen! Ik probeer elke dag in het doeboek te werken en ik kijk elke dag naar mijn kaart, het zet mij positief aan het denken. Ik ben er elke dag nog ontzettend blij mee, dank je wel Sannie :)

Mieke

Op mijn speurtocht, naar wat kan ik zelf doen om mijn Hooggevoeligheid beter te snappen, kwam ik het Leef hoogsensitief, doeboek van Sannie tegen. Ik heb daarbij ook de inspiratie kaarten gekocht.
Inmiddels halverwege het boek. De informatie is helder geschreven en laat me echt nadenken over de verschillende onderwerpen waarin het boek onderverdeeld is. Het is prettig dat er ruimte is in het boek om je antwoorden te schrijven.
Ook de kaarten zijn een fijne aanvulling om mee te werken. De kaart van de week staat ergens waar ik hem dagelijks een paar keer zie.

MB

Wat een fijn boek! Ik ben bij binnenkomst er gelijk ingedoken en ben nu halverwege. Zoveel herkenning, zoveel handvaten. Goeie oefeningen, maar soms ook zeker lastig of confronterend. Ik zal als ik het boek uit heb het nog een paar keer lezen denk ik.

Manon Leeflang

Hoogsensitief zijn is een prachtige eigenschap, soms besef je het vanaf het begin, maar heel vaak valt het kwartje pas als je de eigenschap omarmt, herkent en erkent.

Dit prachtig vormgegeven doeboek geeft houvast, herkenning, inzicht, uitdaging en vooral ook rust in wat er is en mag zijn.

Voor mezelf en voor de ouders die ik begeleid in mijn praktijk een echte aanrader. Je mag genieten van het leven!

Jolien

Wat een prachtig doe-boek!! Mooi, helder en in goede volgorde weergegeven. Bijna jammer om er in te schrijven!
De kaartenset is een mooie aanvulling op het boek, maar ook prima los te gebruiken. De kaarten inspireren, bieden inzichten en bevatten tips die je kunt toepassen in je dagelijks leven.

Jaak

Wat een mooi boek,
Op mijn 43j.kwam ik er achter een hsp'er te zijn.Vandaag ben ik 55j.en het was een zoektocht wat hsp betekende.Ik kon naar Boston bij de beste onderzoekers testen en mri-scan laten doen.Het resultaat was er ontbreekt een filter in het informatieverwerkingssysteem.Wat nu dacht ik bij mezelf ? Boeken kopen en zoveel mogelijk informatie opslaan.Het waren stuk voor stuk technische boeken, je lees die even om achteraf te denken ik ben geen stap verder.Tot ik op instagram praktijksannie zag.Ik kocht de inspiratiekaarten elke week plaats ik een kaart op mijn bureau.En het doeboek bracht reeds rust door de mooie tekeningen."Strong willed" nooit kwam ik tot deze inzichten zelfs niet in Boston.Wij hsp'ers blijven zoeken naar antwoorden en kunnen als de beste analyseren om voldoening te vinden.Het sta dan ook als een paal boven water het boek LEEF de titel is een waarheid het brengt inzichten en het gevoel terug te leven.Sannie is dan ook een specialleke ze neemt je bij de hand je hoef het niet alleen te doen.Ik werk op een rustige manier in het boek de teksten lezen.De antwoorden schrijf ik op een word document.zodat ik nog eventjes het boek opnieuw kan lezen en vragen beantwoorden.En de tekeningen terug rust brengen in mijn hoofd vol dromen.De indeling van het boek teksten, lettertype, en kleuren brengen ontspanning.Het is als reizen op een wolk van dromen wat voor hsp'ers leuk is een moment voor jezelf.Ik kan enkel zeggen aan alle hsp'ers beleef intens deze reis je zal iets moois beleven.

coby

Wat een fijn boek, staat duidelijk beschreven wat hsp inhoud met duidelijke opdrachten waarbij je gestimuleerd wordt over zaken na te denken.
Het is zo herkenbaar, de puzzelstukjes vallen op zijn plek, gaf veel bevestiging.
Fijne letterdruk, kortom een duidelijk makkelijk werkbaar boek wat mij veel gegeven heeft.

Marian Buijs

Wat een fijn, overzichtelijk en praktisch boek.
Makkelijk toegankelijk, goede opbouw, heldere theorie en oefeningen zeer bruikbaar.
De titel: 'leef hoogsensitief' 'straalt' door het hele boek heen.
Ik ben heel blij met dit boek, dat ik o.a. gebruik in mijn coaching.
Cliënten noemen het zelfs: 'levens veranderend'.

Madelon

Het boek ziet er prachtig uit !! Heel duidelijk en overzichtelijk. Heb ook de kaartenset erbij genomen, zien er ook geweldig uit, mooie combi samen. Hoop er gauw mee aan de slag te kunnen en er veel van te leren. Heb er zin in !!

Cynthia

Doordat ik vastliep in mijn werk had ik vooral veel last van HSP-er zijn en zag ik alleen de negatieve kanten. Het boek van Sannie helpt mij te leren vooral ook naar de positieve kanten ervan te kijken. Ik heb het boek nog niet uit maar ben nu al erg enthousiast. Het leest prettig en de oefeningen helpen me echt om stap voor stap verder te komen. Ik ben er nog niet, maar ik wil mezelf accepteren zoals ik ben en weer blij worden met mezelf als HSP-er. Het Doeboek gaat me hier vast en zeker bij helpen!

Ellen

Wat een mooi, fijn en praktisch boek. Sannie klinkt echt door de woorden heen. Zoals zij is, zo komt het boek ook op mij over. Praktisch, behulpzaam en ondanks geen hsp'er hetzelfde is, kan iedereen zich gezien voelen in dit boek en zijn er genoeg handvatten om mee aan de slag te gaan.

Het is duidelijk omschreven, overzichtelijk en makkelijk om in te werken. Een aanrader!

Manon

Ik heb de set kaarten en het boek gekocht en het is echt een aanrader, het boek geeft veel inzichten en handvaten, elke zaterdagochtend "trek" ik bewust een kaart en schrijf er dan over in een schriftje, de rest van de week leg ik de kaart in het zich. De kaarten zijn ook erg leuk om met vrienden en familie te bekijken en te bespreken, er komen mooie gesprekken van ♡.

Elise

Super fijn om stapje voor stapje meer te weten over jezelf. (En niet in een keer achter elkaar alles te lezen.) Dit boek is daar een goed hulpmiddel voor omdat je het op kunt schrijven. Wat ik zelf fijn vind is in een schrift de antwoorden te schrijven. Zodat ik later nog eens het boek kan gebruiken. Zonder de antwoorden van toen. Mijn ervaring is mocht je ergens tegen aan lopen dan is Sannie bereid om je op weg te helpen. Haar kaarten set is ook super leuk. Elke week 1 vraag om over na te denken. Afgelopen periode heeft mij dit goed geholpen om meer bewust van dingen te worden. Echt een mooi cadeautje voor jezelf.

Harrie

Een boek geschreven door een HSPer voor een HSPer .
Zeer de moeite waard om te lezen !!

Mandy

Super boek heerlijk om met je hoogsensitivieit op deze manier actief aan de slag te gaan. Echt een aanrader!

J

Heel duidelijk en overzichtelijk boek. Geeft handvatten en inzichten! Erg fijn om in te werken en mee aan de slag te gaan.

Judith

Heel duidelijk omschreven, handige werkbare opdrachten die je gelijk inzicht geven. Echt een aanrader!

Martijn

Eindelijk een boek die praktische handvatten biedt om echt mee aan de slag te gaan. Herkenbare uitleg waar je als HSPer tegen aanloopt, hoe je daarmee omgaat maar vooral wat je kunt doen om je HSP in te zetten tot je kracht. Het heeft mij echt inzichten gegeven, verder gebracht en gemotiveerd om meer uit mijzelf te halen.

A

Lekker handzaam boek. Overzichtelijk, duidelijke taal. Het geeft goed weer waar de hsper tegenaan loopt. Maar biedt dan ook inzicht en geeft tevens handvatten om op een adequate manier om te gaan met het hsp zijn.

Els

Voor iemand die hoogsensitief is dit het juiste boek! Herkenbaar geschreven waarbij je ook opdrachten mag doen. Je wordt echt aan het denken gezet!

B

Een boek waar je zeker resultaat mee behaald! Waar andere boeken met name alleen informatie verschaffen, zorgt dit DOE boek dat je ook daadwerkelijk wat gaat DOEN met de verkregen informatie. Je leert jezelf nog beter kennen!

FAQ

Wat bereik ik door dit boek?

Door het boek word je op een positieve en motiverende manier gestimuleerd om met je hoogsensitiviteit én met jezelf aan de slag te gaan. Doordat het een mooi en vrolijk vormgegeven boek is, is het een feestje om erin te werken. Het doel is dat jij je hoogsensitiviteit én jezelf gaat begrijpen en accepteren. Als je jezelf beter begrijpt en accepteert, zal je ook meer voor jezelf zorgen. Waardoor je meer energie overhoudt en weer meer kunt genieten van het leven. Zodat je ook echt de positieve kanten van het hoogsensitief zijn kunt ervaren.

Waarom een doeboek?

Het lezen over hoogsensitiviteit is belangrijk om meer kennis te vergaren over dit onderwerp. Maar als je echt iets wilt veranderen in je dagelijks leven, zoals beter voor jezelf zorgen, meer energie overhouden, je grenzen aangeven, dan zal je hiervoor iets mogen doen. Zoals Esther Bergsma heel mooi in het voorwoord geschreven heeft: ”Begrijpen hoe de eigenschap werkt is een belangrijke stap, maar daarna zul je actief aan de slag moeten om anders te leren kijken en anders te doen.” Door het doeboek, met opdrachten, oefeningen, een aantal pagina’s om een energiedagboek bij te houden en nog veel meer ‘doe-dingen’, kan je actief aan de slag met jouw hoogsensitieve ik.

Kan ik dit boek ook aan mijn puber geven?

Bepaalde hoofdstukken kun je prima met een puber samen doen. Denk hierbij aan overprikkeling, wat is hoogsensitiviteit?, je eigen ruimte, aarden en contact met anderen. Maar eerlijk is eerlijk, het is een boek geschreven voor volwassenen. dus er zijn ook hoofdstukken die niet voor pubers geschreven zijn. Zoals de hoofdstukken, hoogsensitiviteit en werk of het hoofdstuk over relaties. Het doeboek is in mijn ogen alleen geschikt voor pubers als je echt van plan bent er samen mee aan de slag te gaan. Want goed voorbeeld, doet goed volgen. Zeker bij hoogsensitieve kinderen/pubers.

Kan ik dit boek ook in de winkel kopen?

Dit boek wordt in eigen beheer uitgegeven. Dat betekent dat het voornamelijk via deze site wordt verkocht. In Deventer wordt het boek verkocht door Jeppe mixstore en door Toen & Nu.
Door het boek bij mij te bestellen gun je mij een groter deel van de opbrengsten.

Wat zijn de verzendkosten en levertijd?

De verzend- en administratiekosten voor bestellingen naar Nederland en België zijn € 2,50. Ik doe mijn best om het boek en/of kaartenset dezelfde dag nog te versturen, zodat je het zo snel mogelijk in huis hebt.
Als je wilt, kan je op afspraak het boek ophalen in de praktijk. Stuur dan een mail naar info@praktijksannie.nl of plan hiervoor een afspraak via online agenda.

×

Wil jij ook meer weten over hoogsensitiviteit en dus over jezelf?

Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail voor hoogsensitieve personen. Je ontvangt dan ook direct mijn gratis mini training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’. 

Je ontvangt om de vier dagen, 7 keer een mail met makkelijk in te vullen formulieren. Gun het jezelf.

P.s. geen zorgen, ik houd ook niet van spam.

Over Praktijk Sannie

Sannie Smit is zelf hoogsensitief. Ze heeft geleerd dit positief te benaderen en hoopt dit anderen ook te leren. In plaats van een last, mag je het gaan zien als mooie eigenschap.

"Met mijn praktijk wil ik jou helpen om weer blij te zijn met jezelf, waardoor je weer optimaal kunt genieten van het leven!"

Kom meer te weten!

Gratis 7-daagse mini training?

Schrijf je in en ontvang een gratis mini-training om meer te leren over jezelf en je hoogsensitiviteit

Volg ons

Instagram

Volg mij op instagram @praktijksannie_hspcoach

Linkedin

Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Contact

Sannie - Praktijk voor coaching
Zutphenseweg 29
7418 AH Deventer

info@praktijksannie.nl
06 - 38 515 244

Postadres

Sannie Smit
Kievit 37
7423 DB Deventer
BTW nr: NL002066943B52 Privacyverklaring van deze site