Je bent geen slachtoffer van hoogsensitiviteit.

‘Jij bent toch óók hoogsensitief’ en ze klampt zich letterlijk aan mij vast. Dit was een aantal jaar geleden. Daarna volgde een gesprek, waarin álles wat haar overkomen was in haar leven de schuld was van de hoogsensitiviteit. De slechte relatie met haar ouders, het niet kunnen werken, moeite met vriendschap, etc. etc.

Wat zij graag van mij wilde horen was bevestiging. Dat ik haar ging bevestigen in dat het leven inderdaad ontzettend zwaar en ellendig is als hoogsensitief persoon…… Dat ik haar ging bevestigen dat ze inderdaad alle verantwoordelijkheid kon afschuiven op de hoogsensitiviteit.

Dat deed ik dus niet. Begrijp mij niet verkeerd. Sommige dingen zijn inderdaad lastig en vergen het uiterste van je. Maar, je kunt niet álles afschuiven op je hoogsensitiviteit.

Natuurlijk heb ik naar haar geluisterd en haar gespiegeld met liefde. En toch kwam ze niet meer terug. Ik bevestigde haar niet voldoende in de slachtofferrol die zij voor zichzelf gecreëerd had.

Je kunt als hsp prima meedraaien in de maatschappij. Gouden regel hierbij is dat je weet van jezelf wat jij nodig hebt om goed te kunnen meedraaien. Denk hierbij aan zelfzorg, vertrouwen in jezelf, de juiste mensen om je heen, jezelf rustmomenten gunnen.

Juist als hsp mag je je verantwoordelijkheid pakken voor je leven. Je leven inrichten zoals het goed is voor jou! En ik zeg niet dat het altijd even makkelijk is, maar stap voor stap, kom je daar. Daar wordt je alleen maar sterker van!

Dus verschuil je niet achter je hoogsensitiviteit. Dat is niet nodig.

Wil jij je ook niet meer verschuilen? Plan dan makkelijk een gratis kennismakingsgesprek via mijn agenda.

Liefs Sannie


Gratis 7-daagse mini training?
Schrijf je in en ontvang een gratis mini-training om meer te leren over jezelf en je hoogsensitiviteitDoeboek: Leef hoogsensitief

Het doeboek: Leef hoogsensitief kan je hier bestellen.Categorieën

 • Algemeen
 • Boeken
 • Hoogsensitiviteit
 • Inspiratie
 • Positiviteit
 • Zelfvertrouwen
 • Recente blogs

  Lees meer!

  ×

  Wil jij ook meer weten over hoogsensitiviteit en dus over jezelf?

  Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail voor hoogsensitieve personen. Je ontvangt dan ook direct mijn gratis mini training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’. 

  Je ontvangt om de vier dagen, 7 keer een mail met makkelijk in te vullen formulieren. Gun het jezelf.

  P.s. geen zorgen, ik houd ook niet van spam.