Inspiratie

Nothing is impossible, the word itself says I'm possible.

Audrey Hepburn

Zes hsp-tips om ontspannen op vakantie te gaan

Geplaatst op: 30 juni 2020 door Sannie Alblas-Smit

Volgende week vrijdag rijden wij met het gezin richting Zuid Frankrijk. Eigenlijk heeft het hele gezin behoefte aan een andere omgeving, na alle corona perikelen. Moet zeggen dat ik die behoefte dit jaar minder heb. Ik geniet van mijn werk en heb niet de behoefte om daar drie weken van ‘verlost’ te zijn. Maar ik […] Lees verder »

De verbanden leggen in een hoogsensitief brein

Geplaatst op: 24 juni 2020 door Sannie Alblas-Smit

Ik weet het nog hoe het voelde, ik kon wel door de grond zakken. Voorlezen in groepjes op de basisschool, ik zal rond de 7-8 jaar geweest zijn. ‘Lisa had prachtige gitaarzwarte haren’ las ik enthousiast voor. Ik vond het volkomen logisch. Want op een akoestische gitaar zit vaak zo’n zwarte glimmende plek. Maar toen […] Lees verder »

Alle blogs HSP op een rijtje

Geplaatst op: 15 juni 2020 door Sannie Alblas-Smit

Inmiddels heb ik aardig wat blogs geschreven over HSP. Mijn blogpagina heeft helaas geen index en deze kan ik ook niet maken. Vandaar dat ik voor de duidelijkheid zelf maar even een index maak 🙂 Aarden of gronden, zweverig? Afsluiten bestaat niet! Hoogsensitief Persoon, wat is hoogsensitiviteit? De winterdip Uit het leven van een hsp: […] Lees verder »

blogs

Afsluiten bestaat niet

Geplaatst op: 21 februari 2020 door Sannie Alblas-Smit

Heel vaak krijg ik de vraag van cliënten hoe ze zichzelf moeten leren afsluiten. Dan zeg ik meteen dat ik niet in afsluiten geloof. Voor mij heeft afsluiten iets negatiefs. Je sluit jezelf dan namelijk ook af voor het mooie en positieve in het leven. Bij afsluiten gaat het ook vaak om iets buiten jezelf. […] Lees verder »

Aarden of gronden, zweverig?

Geplaatst op: 30 januari 2020 door Sannie Alblas-Smit

Je hebt het misschien al eens eerder gehoord, ‘je moet aarden of gronden’. Oké, maar wat is dat dan, zonder meteen heel zweverig te doen? Susan Marletta Hart beschrijft het aarden als volgt: “Als de ondergrond niet stevig is, zal al je werk ondoelmatig blijven. Als er geen goede fundering is, is je bouwwerk hoe […] Lees verder »


Gratis 7-daagse mini training?
Schrijf je in en ontvang een gratis mini-training om meer te leren over jezelf en je hoogsensitiviteitCategorieën

  • Algemeen
  • Boeken
  • Hoogsensitiviteit
  • Inspiratie
  • Positiviteit
  • Zelfvertrouwen