Inspiratie

Nothing is impossible, the word itself says I'm possible.

Audrey Hepburn

Afsluiten bestaat niet

Geplaatst op: 21 februari 2020 door Sannie Alblas-Smit

Heel vaak krijg ik de vraag van cliënten hoe ze zichzelf moeten leren afsluiten. Dan zeg ik meteen dat ik niet in afsluiten geloof. Voor mij heeft afsluiten iets negatiefs. Je sluit jezelf dan namelijk ook af voor het mooie en positieve in het leven. Bij afsluiten gaat het ook vaak om iets buiten jezelf. […] Lees verder »

Alle blogs HSP op een rijtje

Geplaatst op: 15 februari 2020 door Sannie Alblas-Smit

Inmiddels heb ik aardig wat blogs geschreven over HSP. Mijn blogpagina heeft helaas geen index en deze kan ik ook niet maken. Vandaar dat ik voor de duidelijkheid zelf maar even een index maak 🙂 Aarden of gronden, zweverig? Afsluiten bestaat niet! Hoogsensitief Persoon, wat is hoogsensitiviteit? De winterdip Uit het leven van een hsp: […] Lees verder »

blogs

Aarden of gronden, zweverig?

Geplaatst op: 30 januari 2020 door Sannie Alblas-Smit

Je hebt het misschien al eens eerder gehoord, ‘je moet aarden of gronden’. Oké, maar wat is dat dan, zonder meteen heel zweverig te doen? Susan Marletta Hart beschrijft het aarden als volgt: “Als de ondergrond niet stevig is, zal al je werk ondoelmatig blijven. Als er geen goede fundering is, is je bouwwerk hoe […] Lees verder »

Hoogsensitief Persoon (HSP)

Geplaatst op: door Sannie Alblas-Smit

Wat is Hoogsensitiviteit?  Je hoort de term hoogsensitiviteit steeds vaker tegenwoordig. Wat is het nou eigenlijk? Heeft het te maken met zwakte, tere zieltjes of over emotionele mensen? Maar wat is dat dan precies, een hoogsensitief persoon (hsp)? Eigenlijk is daar geen hele duidelijke omschrijving van. Elk hsp-er is weer anders en heeft verschillende klachten […] Lees verder »

Hypnotherapie, een eye-opener

Geplaatst op: 8 november 2019 door Sannie Alblas-Smit

‘Heb je daar al eens een blog over geschreven? Dat was voor mij écht een eye-opener.’ Nee, eigenlijk niet. Dus daarom een blog over visualisaties en hypnotherapie. De gedachte achter hypnotherapie is dat je onder hypnose makkelijker contact kunt maken met het onderbewustzijn. In het dagelijks leven wordt dat vaak belemmert door het rationele bewustzijn. […] Lees verder »


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs of andere tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis een e-book over HSPCategorieën

  • Algemeen
  • Boeken
  • Hoogsensitiviteit
  • Inspiratie
  • Positiviteit
  • Zelfvertrouwen