Hypnotherapie, een eye-opener

‘Heb je daar al eens een blog over geschreven? Dat was voor mij écht een eye-opener.’

Nee, eigenlijk niet. Dus daarom een blog over visualisaties en hypnotherapie. De gedachte achter hypnotherapie is dat je onder hypnose makkelijker contact kunt maken met het onderbewustzijn. In het dagelijks leven wordt dat vaak belemmert door het rationele bewustzijn. Men denkt bij hypnose vaak aan de ‘toneel-hypnose’. Een toestand waarin je dus geen controle meer hebt over je bewustzijn. Een toestand waarin je dingen doet die je normaliter niet doet. Dat is niet wat ik doe.

javardh-2q6C5zDJOsg-unsplashTijdens de sessie word je in een lichte trance of diepe ontspanning gebracht, waardoor het makkelijker is volledig met je aandacht naar binnen te gaan. Door contact met onbewuste gevoelens en ideeën krijg je (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden. Ons onderbewuste onthoud namelijk bijna alles. Het kan je soms verbazen wat je tegenkomt. Zo ontdek je  onderbewuste motivaties, wat je beweegt en welk gedrag daaruit voortkomt. Met dit inzicht, kan je komen tot positieve gedragsveranderingen, die je op bewust niveau niet had kunnen bedenken. Als je onderweg iets tegenkomt wat je niet fijn vind of wat angst oproept, heb je zelf altijd de controle om weer in het hier en nu te komen.

Tijdens een hypno-sessie, kijk ik vaak terug op het leven van de cliënt. In stapjes gaan we terug naar het verleden en kijken we samen wat we tegenkomen. Ook komt hier vaak een stuk innerlijk kind werk bij kijken. Dat kan soms inzichten geven in het ‘waarom’. Waarom je telkens in dezelfde valkuil valt of waarom je bepaalde overtuigingen hebt. Dit maakt het vaak makkelijker om deze gedragingen of overtuigingen om te buigen. Als je weet waar iets vandaan komt, helpt het je om hier milder naar te kijken en meer begrip voor jezelf te hebben.

Ook kan je hypnotherapie gebruiken als je niet precies weet wat je voor jezelf wilt in de toekomst. Door met je onderbewuste te kijken/voelen, kan je opeens helder hebben wat je wilt en wat belangrijk voor je is. Zo heb je na afloop van een sessie vaak een richting die je op wilt.

Dit soort sessies doe ik vaak pas later in een traject. Als de cliënt en ik al een aantal gesprekken gehad hebben. Op het moment dat er een goede vertrouwensband is ontstaan tussen de cliënt en mijzelf.  De cliënt moet zich namelijk helemaal veilig voelen, zodat hij/zij ook de controle kan loslaten.

Zelf vind ik dit prachtig om te begeleiden. Het is namelijk een mooie en zachte ravi-pinisetti-1zikZJVXSfA-unsplashmanier om terug of vooruit te kijken. Daarnaast is het bijzonder om samen zo intensief bezig te zijn. Na afloop zijn cliënten eigenlijk altijd heel dankbaar of onder de indruk van hoe mooi het was en wat ze eruit meegenomen hebben. Dat maakt het voor mij weer heel dankbaar om te doen.

Wil je weten of dit iets voor je is, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek via de afsprakenplanner


Gratis 7-daagse mini training?
Schrijf je in en ontvang een gratis mini-training om meer te leren over jezelf en je hoogsensitiviteitDoeboek: Leef hoogsensitief

Het doeboek: Leef hoogsensitief kan je hier bestellen.Categorieën

 • Algemeen
 • Boeken
 • Hoogsensitiviteit
 • Inspiratie
 • Positiviteit
 • Zelfvertrouwen
 • Recente blogs

  Lees meer!

  ×

  Wil jij ook meer weten over hoogsensitiviteit en dus over jezelf?

  Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail voor hoogsensitieve personen. Je ontvangt dan ook direct mijn gratis mini training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’. 

  Je ontvangt om de vier dagen, 7 keer een mail met makkelijk in te vullen formulieren. Gun het jezelf.

  P.s. geen zorgen, ik houd ook niet van spam.