HSP coach traject

Jij bent doelbewust, redelijk zelfverzekerd en een doorzetter.
Maar je bent ook (hoog)gevoelig waardoor het leven je al snel teveel energie kost.

Je leeft je leven op de automatische piloot. Je hebt continu het gevoel dat je alleen maar moe en prikkelbaar bent. En die zelfverzekerdheid is dan eigenlijk ook ver te zoeken. Eigenlijk heb je alles in je leven: een huis, een baan, vrienden, misschien een gezin. En toch mis je iets. Je kunt er niet van genieten. Je vraagt je regelmatig af wie je bent, waar je staat en wat je wilt.

Het maken van keuzes voor jezelf vind je vaak lastig. Je trekt je veel te veel aan wat anderen van jou vinden. Je ‘moet’ van alles. Je weet dat er meer in je zit, maar het komt er nu niet uit. Je leven draait vaker om de ander, dan om jezelf. Je kunt moeilijk omgaan met je emoties, die je soms overspoelen. Je zorgt voor iedereen, maar vergeet jezelf. Je gedachten maken je soms gek en je wordt er nog vermoeider van.

Is het wel eens bij je opgekomen dat dit met je hoogsensitiviteit te maken kan hebben?

Je voelt dat het anders kan, dat het anders moet. Lees dan verder om te zien wat het hsp coach traject jou kan opleveren.

Stel je voor dat......

✔ Je een beter inzicht krijgt in jezelf en je hoogsensitiviteit, zodat je niet meer het gevoel hebt dat je gek bent.

✔ Je minder druk zou zijn in je hoofd, waardoor je meer rust en energie ervaart om leuke dingen te doen.

✔ Je meer energie hebt, omdat je je grenzen kent zodat je niet meer om de haverklap overprikkelt raakt en stress ervaart.

✔ Je weer steviger in je schoenen komt te staan, zodat je kunt vertrouwen op je eigen ik. Hierdoor maak je je een stuk minder zorgen over wat anderen vinden van jouw keuzes, zodat je ook keuzes kunt maken die goed zijn voor jou!

✔ Je weer voelt wat bij jou past, zodat je ook echt jezelf kunt zijn en niet alleen maar moeder, partner, werknemer of iemands vriendin.

✔ Je hoofd en hart in balans zijn, zodat die chaos in je hoofd verdwijnt. Daardoor kan je weer genieten van alle dingen, mensen en ervaringen om je heen.

✔ Je leert hoe je je energie bij jezelf kunt houden, zodat je je bewust wordt van je eigen grenzen. Hierdoor geef je je energie niet meer weg aan anderen.

✔ Je weer gaat genieten van het leven.

Wat levert een coach traject jou op?

Na het coach traject weet jij:

✔ Wat hoogsensitiviteit is en heb je genoeg handvatten om hier in jouw leven op een positieve manier mee om te gaan.
✔ Wat jouw valkuilen zijn en wat je kunt doen zodat je er niet meer instapt.
✔ Wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze meer kunt benutten.
✔ Hoe je je energie bij jezelf kunt houden.

Na het coach traject voel jij:

✔ Meer vertrouwen in jezelf omdat je je hoogsensitiviteit begrijpt en jezelf niet meer afvraagt of jij nou de enige bent die zich soms zo ‘anders’ voelt.
✔ Meer rust in jezelf omdat je voelt dat je oké bent zoals je bent.
✔ Meer rust in jezelf omdat je weet hoe je om kunt gaan met stress en overprikkeling.
✔ Meer energie om weer écht te genieten van de kleine (en grote) dingen in het leven.
✔ Meer balans tussen je hoofd en je hart. Je gedachten maken je niet meer gek en je staat meer in contact met je emoties.

Ervaringen van cliënten

Heidi: “Ik heb Sannie ervaren als een zeer warme, rustige persoon. Ze leest en luistert als het ware tussen de zinnen door, waardoor ze meer in je verhaal leest en hoort dan je zegt. Voor een coach vind ik dit een heel fijne eigenschap.
Sannie staat open voor alle vragen die je hebt rondom hsp. Ze heeft mij ontzettend veel geleerd over deze mooie maar soms ook nog lastige eigenschap. Ik ben groot fan van haar kaartenset en trek er regelmatig een kaart voor mezelf uit.”

Robbert: “Mijn ervaring van onze gesprekken zijn voor mij een grote hulp geweest. De bevestiging dat HSP i.c.m. HSS mijn kracht is, heeft voor mij vele antwoorden gegeven waarom ik de dingen in het leven zo ervaar zoals ik doe. Dit was wel confronterend en emotioneel maar gaven me ook inzichten hoe ik daar beter mee om kan gaan. Ook de acceptatie dat het goed is zoals ik het beleef.
Daarnaast was het ten tijde van onze gesprekken slecht met me gesteld op mentaal gebied. Sannie heeft me geholpen met vraagstukken waar ik tegen aan bleef lopen.

Anoniem (v): “Toen ik vastliep in situaties met mezelf heb ik de hulp ingeschakeld van Sannie. Ik wilde graag leren te leven op een manier die past bij mij en mijn hooggevoeligheid. Sannie heeft meer dan genoeg kennis in huis, maar wat ik belangrijk vind is dat ze de verbinding weet te maken waardoor ik meer in mijn kracht ben gaan staan. Ik noem het teruggaan naar mijn basis. Eigenlijk gun ik elke volwassene zo’n fijn traject.”

Hoe werkt mijn coachtraject voor hsp'ers?

Door privé omstandigheden is de praktijk vanaf 1-12-23 voorlopig gesloten en neem ik dus geen nieuwe cliënten meer aan.

Het coach traject voor hsp’ers duurt ongeveer vier maanden en bestaat uit zes gesprekken van 1 tot 1,5 uur. De eerste twee maanden plannen we vier gesprekken in. We zien elkaar dus om de week. De laatste twee gesprekken plannen we om de 3 á 4 weken.

We beginnen met een kosteloos kennismakingsgesprek van maximaal 30 minuten. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je ervaren of je een goed gevoel hebt bij mij en de coaching. In dit gesprek kan ik bekijken of het coachtraject echt bij je past. Mocht je tijdens het kennismakingsgesprek verder willen met een daadwerkelijke sessie, dan zijn de kosten zoals hieronder beschreven. De vervolgsessies duren 1 á 1,5 uur.

Sommige werkgevers vergoeden een coach-traject. De kosten voor het coachtraject voor werkgevers wordt op maat gemaakt. Vraag hiernaar tijdens het kennismakingsgesprek, dan maak ik een offerte voor jouw werkgever.

Veel gestelde vragen
Waarom werk je alleen met een traject?

Mijn jarenlange ervaring leert dat er gemiddeld zes sessies nodig zijn om echt daadwerkelijk stappen te ondernemen. Ik geloof niet in een quick-fix. Verandering kost tijd en doorzettingsvermogen. Als je echt iets wilt bereiken, bereik je dat meestal niet na één of twee sessies. In de eerste twee maanden, zien we elkaar twee keer. Aan de hand van die gesprekken, plannen we de andere twee sessies in. Gemiddeld is de duur van het traject vier maanden. Na afloop van het traject plannen we losse sessies, mocht dit nog nodig zijn.

Voor wie is dit traject niet geschikt?

Dit traject is niet geschikt voor jou als je nog niet bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken en echt aan de slag te gaan met de ‘huiswerk’ opdrachten die ik meegeef. Als je iets wilt veranderen in je leven, bereik je dat niet met 1 of 1,5 uur praten in de praktijk. Daarvoor mag je ook in je dagelijks leven aan de slag. Vandaar dat ik altijd huiswerk meegeef.

Wat doe je in die zes sessies?

Niemand is hetzelfde, daarom zullen de zes sessies bij iedereen verschillend zijn. In de zes sessies komen wel vaak de volgende thema’s naar voren. Werken aan grenzen. Inzicht in, handvatten en kennis over hoogsensitiviteit. Bewustwording van overprikkeling. Balans tussen hoofd en hart. Aan de slag met overtuigingen. Tussen alle sessies lopen thema’s als zelfvertrouwen en acceptatie van jezelf als een rode draad. Meer weten over mijn behandelmethoden, kijk hier.

Kan ik ook losse 1 op 1 sessies boeken?

Wil je alleen losse 1 op 1 sessies, neem dan even contact met mij op via: info@praktijksannie.nl. Ik heb er namelijk een goede reden voor om mijn coaching in een traject aan te bieden. Ik hoor graag de reden waarom je liever kiest voor losse sessies.

Zijn er ook andere tarieven?

Voor studenten of mensen met aantoonbaar minder inkomen, hanteer ik een ander tarief. We gaan hierover gewoon in gesprek.

Hoe weet ik of ik echt wel hoogsensitief ben?

Je kunt hier meer lezen over hoogsensitiviteit en hier kan je een test doen. Een test geeft echter geen 100% garantie. Uiteraard kunnen we het hier ook over hebben tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek.

De kleine lettertjes

Verzetten of annuleren van de afspraak

  • Afspraken kunnen meer dan 48 uur van te voren kosteloos worden afgezegd of verzet.
  • Indien een afspraak binnen 24 uur wordt afgezegd, wordt het hele bedrag in rekening gebracht.

Vergoedingen

Het is voor mij een bewuste keuze om niet aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging. De eisen staan niet meer in verhouding met de vergoeding die cliënten kunnen krijgen. Ik word dus niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wel zijn er mogelijkheden om sessies via de belasting af te trekken. Kijk hiervoor op de site van de belastingdienst.

* Vaak reserveert je werkgever een budget voor ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkel budget en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag je werkgever of hij/zij wil investeren in je groei en ontwikkeling of reïntegratie bij Burn Out of overspannenheid. Wanneer de werkgever bereid is de kosten te betalen, zal Sannie Alblas-Smit na het eerste gesprek in overleg met jou en je werkgever een offerte opstellen voor de werkgever en zullen de kosten direct aan de werkgever in rekening gebracht worden.

×

Wil jij ook meer weten over hoogsensitiviteit en dus over jezelf?

Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail voor hoogsensitieve personen. Je ontvangt dan ook direct mijn gratis mini training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’. 

Je ontvangt om de vier dagen, 7 keer een mail met makkelijk in te vullen formulieren. Gun het jezelf.

P.s. geen zorgen, ik houd ook niet van spam.