Hoogsensitieve kinderen

 

Hebben jullie het vermoeden dat jullie kind hoogsensitief is? Heeft jullie hoogsensitieve kind (hsk) problemen op school? Hebben jullie het gevoel dat jullie vastlopen in de opvoeding? Heeft jullie kind last van woede uitbarstingen, faalangst, een laag zelfbeeld of het niet kunnen omgaan met emoties? Zien jullie dat jullie kind gevoelig is voor veel prikkels? Wordt het steeds moeilijker om zelf je geduld te bewaren?

Neem dan contact met mij op.

Het opvoeden van een hsk vraagt geduld, begrip en duidelijkheid van de ouders. Voor ouders is het niet altijd even makkelijk om hun hsk te begrijpen. Dat maakt het opvoeden soms lastig en frustrerend. Een zachte aanpak lijkt niet altijd te werken en een harde aanpak heeft ook zijn keerzijde.

Waar werken we aan?

Als ouder wil je je kind natuurlijk het liefst gelukkig zien. Je wilt je kind weer zien stralen. Samen onderzoeken we het gedrag van jullie kind. Met een frisse blik bekijken we wat jullie gezin nodig heeft. Aan de hand van de gesprekken reik ik jullie methoden om weer harmonie en balans in jullie gezin te creëren.

In een eerste gesprek neem ik een hsk-analyse af. Hierdoor krijg ik, maar ook jullie een goed beeld van  jullie kind.

Door uitgebreid het gedrag te analyseren van jullie kind komen we tot de achterliggende behoefte van jullie zoon/dochter. Aan de hand hiervan geef ik jullie handvatten mee waar jullie thuis mee aan de slag kunnen.

In eerste instantie ga ik het gesprek met jullie als ouders aan. Onderschat niet wat jullie als ouders, met de juiste kennis en inzichten zelf kunnen bereiken met jullie zoon/dochter. In sommige gevallen is het fijn als ik jullie kind (vanaf ±10 jaar) ook een keer spreek.

Voor kinderen is het belangrijk dat zij op jonge leeftijd al goed leren omgaan met hun hoogsensitiviteit. Zodat zij in hun volwassen leven de kwaliteiten van het hoogsensitief zijn kunnen inzetten.

Tarieven

  • Intake met hsk-analyse en vervolgsessies: € 75,00

Willen jullie graag begeleiding, neem dan contact met mij op.

Gecertificeerd HSK-Coach