Hoe kan dat, genieten met minder?

Bijna tijd voor vakantie, tijd voor rust. Even niets doen en genieten. Dat genieten is natuurlijk voor iedereen anders. Zelf vind ik het bijvoorbeeld zalig om op een camping te staan. Weer even back to basics, geen poespas. Oké, ik moet altijd weer even wennen en de eerste dag vraag ik mij meestal af waar ik aan ben begonnen. (HSP trekje 😉 ) Maar na een paar dagen wennen, geniet ik met volle teugen. Meestal zitten we op een camping waar rust en natuur de boventoon voert, geen grote massa’s. Wat een zaligheid, terwijl ik misschien niet het prototype kampeerder ben. Ik vind snel dingen vies en ben toch wel gehecht aan wat luxe af en toe.

En toch kom ik dan tot rust. Hoe komt dat dan? Er zijn hier geen randvoorwaarden. Zo noem ik het maar even. Je moet het doen met de spullen die je hebt. Ik kan hier niet nog ff snel een wasje doen, nog even naar de bibliotheek racen,  een 4* menu in elkaar draaien op een twee pits gasstel (althans, mij lukt dat niet) of het hele huis stofzuigen en meteen alle bedden verschonen. Én, geen 24 uur per dag internet.

Genieten met een grote G

Het leven op de camping is simpel en brengt je terug naar jezelf, mijzelf, die ik in het drukke leven af en toe even vergeten was. Het is het leven leven met de dag, relaxen, veel buiten en als we zin hebben er een dag op uit.

Het is nu genieten van mijn gezin, volledige aandacht voor mijn man en kinderen, genieten van de natuur. Genieten van een mier die een stukje rijstwafel op zijn rug meeneemt. Genieten van de boeken die ik lees. Genieten van het uitzicht over de bossen. En vooral genieten van de rust die ik weer in mijzelf ervaar. En zelfs genieten van het über camping eten, spaghetti, bereidt op twee pitjes. En die gegeten wordt onder de ondergaande zon, met een koud wijntje en het lijkt wel veel lekkerder dan thuis.

Wellicht gruwel je bij het idee van kamperen en is voor jou genieten een all-in arrangement of een rondreis door Azië. Wat je ook gaat doen, geniet!

Liefs Sannie

vakantie

ø;


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs of andere tips ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan gratis een e-book over HSPCategorieën

  • Algemeen
  • Boeken
  • Hoogsensitiviteit
  • Inspiratie
  • Positiviteit
  • Zelfvertrouwen
  • Recente blogs

    Lees meer!