Geluk is een keuze, of niet?

De druk van tegenwoordig, Geluksdruk.

Als je op social media kijkt, lijkt het allemaal heel makkelijk. Geluk is een keuze. Jij bent verantwoordelijk! Wat is jouw potentieel? Manifesteer jezelf! Persoonlijk leiderschap. Je hebt het zelf in de hand. Geluk binnen handbereik!

Ja, daar geloof ik ook in. Er is alleen één maar, die zeker voor een groot deel van de hsp opgaat. Je moet zover zijn om daar ook echt in te kunnen geloven. Anders maakt het je alleen maar enorm onzeker. Wat ik vaak zie is dat juist door deze ideeën en bijbehorende gedachten mensen nog dieper in de put raken. ‘Ja, ik doe het dus zelf’ of ‘ik weet ook wel dat ik iets moet doen, maar wat’, ‘ik kies toch zelf niet voor mijn ellende?!’.

Mijn persoonlijke ervaring

Ruim drie jaar geleden ben ik bij een twee daagse masterclass geweest bij Michael Pilarczyk. Het waren twee fantastische dagen. Super inspirerend en ontzettend leerzaam. Ik had daar inzicht gekregen in wat ik wilde en hoe ik dat ging doen.

Daarna kwam het knagende stemmetje. Ik zag (via een Facebook groep), voor mijn gevoel, iédereen knallen en in actie komen. De een leek nog sneller succes te hebben of een persoonlijke doorbraak dan de ander.

Oei, waarom kon ik dat niet? Ik had toch ook inzichten gekregen? Ik wil toch ook groeien? Het was juist een knauw in mijn zelfvertrouwen. Juist die valkuil van veel hsp. De focus lag op anderen en niet op mijzelf.

Ik had dus eerst nog meer werk te doen aan mijn zelfvertrouwen. Goh, was ik daar nu nog niet klaar mee? Nee dus.

Visjes??

Wellicht ken je het verhaal van de visjes. Men zet ergens een voedselbron neer. 80% Van de visjes zwemt meteen op dat voedsel af. 20% Van de visjes gaat eerst observeren. Bekijkt de zaak van alle kanten en gaat dan een keer eten. Die 20% zijn de zogenaamde sensitieve visjes. Zo werkt het dus ook in de maatschappij. De ene groep is niet beter of slechter dan de andere. Ze hebben elkaar juist nodig om het beste in elkaar naar boven te halen.

Nu ben ik zover om meer zichtbaar te zijn. Te laten zien wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik doe. Door de ervaringen van de afgelopen jaren. Het stukje bij beetje laten groeien van zelfvertrouwen. Nu voel ik inderdaad dat ik daar zelf een keuze in heb. Maar dat heeft wel even geduurd, voordat ik dat echt kon voelen.

Dus laat je niet beïnvloeden door deze hype. Blijf bij jezelf en je eigen plan.

Wacht niet op de lift naar succes. De trap geeft je meer vertrouwen, stap voor stap.

Wil jij coaching op een manier die bij jou past, op jouw tempo? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek via mijn online afsprakenplanner.

Liefs Sannie


Gratis 7-daagse mini training?
Schrijf je in en ontvang een gratis mini-training om meer te leren over jezelf en je hoogsensitiviteitDoeboek: Leef hoogsensitief

Het doeboek: Leef hoogsensitief kan je hier bestellen.Categorieën

 • Algemeen
 • Boeken
 • Hoogsensitiviteit
 • Inspiratie
 • Positiviteit
 • Zelfvertrouwen
 • Recente blogs

  Lees meer!

  ×

  Wil jij ook meer weten over hoogsensitiviteit en dus over jezelf?

  Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail voor hoogsensitieve personen. Je ontvangt dan ook direct mijn gratis mini training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’. 

  Je ontvangt om de vier dagen, 7 keer een mail met makkelijk in te vullen formulieren. Gun het jezelf.

  P.s. geen zorgen, ik houd ook niet van spam.