Coaching & Therapie

Het leven is één grote leerschool

SANNIE ALBLAS-SMIT

Jij bent doelbewust, zelfverzekerd, een tikkeltje gevoelig, maar je bent het alleen even kwijt.

Heb je soms het gevoel dat je je leven leeft op de automatische piloot? Eigenlijk heeft je leven alles, je hebt een huis, een baan, vrienden, misschien een gezin en toch mis je iets.

Je zoekt naar datgene in het leven wat je precies wilt. Je vindt het maken van de juiste keuzes toch wat lastig. Je ‘moet’ van alles. Je weet dat er meer in je zit, maar het komt er nu niet uit. Je mist de rust om te zoeken naar jezelf.

Je kunt moeilijk omgaan met je emoties, die je soms overspoelen. Je zorgt voor iedereen, maar vergeet jezelf. Je hebt wel eens iets gelezen over hoogsensitiviteit, maar je weet niet of dát het is.

Stel je voor dat.....

✔ Je een beter inzicht krijgt in jezelf en in jouw handelen.
✔ Je weer steviger in je schoenen komt te staan.
✔ Je weer weet wat jíj wilt.
✔ Je vertrouwen voelt in je eigen kracht.
✔ Je weer stralend door het leven gaat.
✔ Je weer meer jezelf kunt zijn.
✔ Je vol vertrouwen kan werken aan je eigen doelen.
✔ Je jezelf kunt laten zien in al jouw schoonheid.
✔ Je hoofd en hart in harmonie zijn.
✔ Je innerlijk overeenkomt met wat je aan de buitenkant laat zien.
✔ Je leert omgaan met je gevoeligheid.
✔ Je meer energie hebt.
✔ Je je energie bij jezelf kunt houden.
✔ Je weer gaat genieten van het leven.

Wat bied ik jou?

✔ Veel kennis en ervaring met het coachen van hoogsensitieve personen
✔ Vertrouwen en eerlijkheid
✔ Praktische tips en oefeningen om ook écht in actie te komen
✔ Een luisterend oor, maar ook een eerlijke spiegel
✔ Ik zie mensen zonder oordeel
✔ Samen gaan we op zoek naar dát waar jij gelukkig van wordt
✔ Ik wil je stimuleren om te werken aan jezelf. Zodat je weet wie je bent, waar je voor staat, wat je wilt en hoe je dit gaat doen
✔ Reflectie
✔ Een vleugje humor tussendoor
✔ Ik ga niet alleen uit van boeken wijsheid, maar kijk naar jou als persoon, wie ben jij, wat zijn jouw mogelijkheden, wat zijn jouw wensen?
✔ Ieder mens is te vergelijken met een bloemknop, alleen bij de een duurt het wat langer voordat deze uitkomt, welke kleur het heeft, hoe lang het zal bloeien. Mijn doel is dat jij opbloeit en jezelf helemaal kunt laten zien.

Opvulling foto

Thema's die besproken kunnen worden:

Wat zijn jouw doelen/verlangens in dit leven?
Jouw hoogsensitiviteit in kaart brengen
Wie ben ik, wat wil ik?
Welke keuzes kan ik wél maken?
Hoe ga ik om met ‘wat zal de ander ervan denken’?
Omgaan met perfectionisme, onzekerheden, faalangst
Verwerken van een stuk verleden
Overprikkeling
Je energiepeil
Positiviteit omarmen
Omgaan met hoogsensitiviteit

Ik loop graag een tijdje met je mee op jouw pad. Zodat je jezelf weer kunt laten zien, je authentieke zelf en je weer kunt stralen. Het leven is mooi en er zijn genoeg kansen, het is mijn doel dat jij dat ook gaat ervaren.

Ervaringen van cliënten

Yrsa: “Voor mij was het heel fijn dat ik eerst een kennismakingsgesprek kon hebben met Sannie. Het gevoel was eigenlijk gelijk goed, veel persoonlijker dan andere coaches waar ik ben geweest. De praktijk is mooi ingericht en dat geeft een prettige sfeer. Tijdens de sessies werken we samen aan het leren kiezen voor mijzelf en kijken naar waar ik me fijn bij voel. Ook ben ik me meer bewust geworden van mijn overprikkelsignalen en kan ik daar dankzij Sannie beter mee omgaan. Sannie werkt heel begripvol, maar durft je wanneer nodig ook te confronteren.”

Janneke: “Sannie is een expert op het gebied van HSP. Tijdens de sessies biedt zij praktische vaardigheden om op een fijne manier met je hooggevoeligheid om te gaan. Haar rustige en nuchtere aanpak geven helderheid in zaken” 

Jan: “Sannie doet haar werk met gevoel en liefde. Ze weet door het stellen van gevoelsvragen en het uittekenen van gevoel je te raken in de kern van je HSP bestaan.
Ze laat je weer voelen hoe volwaardig en geweldig je als HSP bent. Kortom een uitstekende HSP coach met een bijzonder integere persoonlijkheid. Van harte aanbevolen.

Voor meer reviews/ervaringen, kijk hier verder.

Tarieven 2020

Kennismakingsgesprek van max. 30 minuten: kosteloos
Intake en sessie: 75 euro 
Intake en sessie zakelijk tarief: 95 euro 
Intake en sessie studententarief: 60 euro 

Tijdens het kennismakingsgesprek, kun je ervaren of je een goed gevoel hebt bij mij en de therapie. Mocht je tijdens het kennismakingsgesprek verder willen met een daadwerkelijke sessie, zijn de kosten zoals hierboven beschreven. De vervolgsessies duren 1 á 1¼ uur.

De praktijk is vrijgesteld van BTW, vanwege de kleine ondernemersregeling.

Coach-pakketten

Ervaring leert dat er snel 5 sessies nodig zijn om echt daadwerkelijk stappen te ondernemen. Heb jij het gevoel dat je dit kunt gebruiken? Kies dan voor een coaching-pakket. Het tijdsbestek waarin je deze sessies wilt plannen bepaal jij.

Basis: 5 sessies van 1 tot max 1,5 uur. De kosten hiervan zijn: 337 eurodus ruim 10% korting.
Plus : 8 sessies van 1 tot max 1,5 uur. De kosten hiervan zijn: 510 euro, dus ruim 15% korting

Terugkom-gesprek

Heb je langer dan vier maanden geleden een coach traject bij mij gevolgd en heb je behoefte om weer even de puntjes op de i te zetten? Of merk je dat je vervalt in oude patronen?

Plan dan een terugkom-gesprek in. Dan kijken we waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt om weer verder te kunnen. Een terugkom-gesprek is een goed gesprek om je weer een steuntje in de rug te geven. Zie het als een soort APK, maar dan voor je persoonlijke ontwikkeling!

Terugkom-gesprek: 55 euro 

 

De kleine lettertjes

Verzetten of annuleren van de afspraak

  • Afspraken kunnen meer dan 48 uur van te voren kosteloos worden afgezegd of verzet.
  • Bij afspraken die binnen 48 uur worden afgezegd, wordt 50 % in rekening gebracht.
  • Indien een afspraak binnen 24 uur wordt afgezegd, wordt het hele bedrag in rekening gebracht.

Vergoedingen

Het is voor mij een bewuste keuze om niet aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging. De eisen staan niet meer in verhouding met de vergoeding die cliënten kunnen krijgen. Ik word dus niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wel zijn er mogelijkheden om sessies via de belasting af te trekken. Kijk hiervoor op de site van de belastingdienst.

* Vaak reserveert je werkgever een budget voor ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkel budget en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag je werkgever of hij/zij wil investeren in je groei en ontwikkeling of reïntegratie bij Burn Out of overspannenheid. Wanneer de werkgever bereid is de kosten te betalen, zal Sannie Alblas-Smit na het eerste gesprek in overleg met jou en je werkgever een offerte opstellen voor de werkgever en zullen de kosten direct aan de werkgever in rekening gebracht worden.

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

In therapie gaan we een laagje dieper dan bij coaching, we gaan op zoek naar het onderliggende probleem. In de therapie kijken we naar belemmerende overtuigingen of bijvoorbeeld de oorzaak van jouw onzekerheid. Therapie richt zich vaak op meer specifieke problemen, zoals angst, psychische problemen of je leven is even uit balans geraakt. Door therapie leer je hoe je weer grip krijgt op je leven en op situaties. Je leert waar jouw kracht ligt.

Bij coaching gaan we kijken naar wat jouw doelen zijn en hoe je deze kunt behalen. Coaching kun je gebruiken als je meer inzicht wilt in jouw doelstellingen in dit leven. Bij coaching draait het om de persoonlijke ontwikkeling. Coaching is niet gericht op het ‘genezen’, maar op het ondersteunen en het ontwikkelen van jouw kwaliteiten.

E-book

Omdat hoogsensitiviteit nog steeds minder bekend is, heb ik een e-book geschreven. Klik hier om het te downloaden!