Boekentips hoogsensitiviteit

Boekentips:

Hier een lijstje van de boeken op het gebied van hoogsensitiviteit die ik je van harte kan aanraden.

Doeboek:

Uiteraard kan mijn eigen doeboek ‘Leef hoogsensitief’ niet op dit lijstje ontbreken. Een prachtig doeboek voor hsp’ers. Dit boek is geschikt voor als je net begint met het verdiepen in hoogsensitiviteit, maar ook als je al meer weet over hoogsensitiviteit en echt de link wilt leggen naar je eigen leven, kan je met dit boek aan de slag. Het doel van dit boek is dat jij je oké gaat voelen met jezelf én met je hoogsensitiviteit. Door de afwisseling van kennis, illustraties en opdrachten maak je een verbeterde handleiding voor jezelf.

Beginnersboek:

Begin je met je zoektocht kan je eens kijken naar ‘Leven met hooggevoeligheid’ van Susan Marletta-Hart. Het boek is op een fijne manier geschreven. Op heldere wijze maakt zij in dit boek duidelijk wat hoogsensitiviteit is.

HSP/HSS:

Het boek ‘Prikkels bijten niet’ van Saskia Klaaysen is het eerste boek van Nederlandse hand die je heel veel inzicht geeft in de prikkelzoekende hoogsensitieve mens. Het boek is fijn opgedeeld in heldere hoofdstukken, met een terugkerende opbouw. Ook de citaten van hsp/hss’ers zijn herkenbaar en prettig om te lezen.

Voor hoogsensitieve mannen:

Dit boek van Tom Falkenstein, ‘Hoogsensitieve mannen’ beschrijft mooi hoe het is voor hoogsensitieve mannen in de maatschappij. Ook leuk om te lezen voor vrouwen overigens.

Hoogsensitieve kinderen:

Behoefte aan meer inzicht in en tips in de begeleiding van je hoogsensitieve kind? Kijk dan eens naar het boek ‘Hoogsensitieve kinderen’ van Esther Bergsma. Het boek leest makkelijk omdat het opgedeeld is in alinea’s en duidelijke grafieken. Bovendien maken kleurrijke tekeningen het tot een luchtig geheel, met een serieuze, heldere, nuchtere en duidelijke inhoud.

Wetenschappelijk/professionals:

Al meer gelezen over hoogsensitiviteit of ben je een professional en wil je echt de diepte in qua wetenschappelijke kennis? Lees dan ‘Het hoogsensitieve brein’, van Esther Bergsma. In dit boek wordt nauwkeurig de werking van het hoogsensitieve brein uitgelegd. Dit doet de schrijfster aan de hand van de diverse onderzoeken die er zijn op het gebied van ons brein en hoogsensitiviteit.

Energetisch/spiritueel:

Heb jij meer behoefte om juist de spirituele kant te ontdekken en wil je meer leren over energie en lichaamsbewustzijn? Kijk dan eens naar dit boek: ‘Energetische bescherming’, van Fons Delnooz.

Natuurlijk zijn er inmiddels heel veel boeken geschreven over hoogsensitiviteit en dit is slechts een selectie.

P.s. Als je een boek besteld bij de auteur zelf, gun je de auteur een groter deel van de opbrengsten


Gratis 7-daagse mini training?
Schrijf je in en ontvang een gratis mini-training om meer te leren over jezelf en je hoogsensitiviteitDoeboek: Leef hoogsensitief

Het doeboek: Leef hoogsensitief kan je hier bestellen.Categorieën

 • Algemeen
 • Boeken
 • Hoogsensitiviteit
 • Inspiratie
 • Positiviteit
 • Zelfvertrouwen
 • Recente blogs

  Lees meer!

  ×

  Wil jij ook meer weten over hoogsensitiviteit en dus over jezelf?

  Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail voor hoogsensitieve personen. Je ontvangt dan ook direct mijn gratis mini training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’. 

  Je ontvangt om de vier dagen, 7 keer een mail met makkelijk in te vullen formulieren. Gun het jezelf.

  P.s. geen zorgen, ik houd ook niet van spam.