Behandelmethoden

Behandelmethoden

Behandelmethoden

Voor de coaching of therapie maak ik gebruik van verschillende behandelmethodes. Hieronder zijn er enkele uitgeschreven. Elk persoon en elke sessie is verschillend. Het hangt af van jouw hulpvraag en persoonlijkheid, welke technieken voor jou geschikt zijn.

Omgaan met Hoogsensitiviteit

Door mijn ervaringen als coach / therapeut en mijn eigen hoogsensitiviteit heb ik mij verdiept in hoogsensitieve personen (HSP). Wat ik merk is dat mensen vaak duidelijke, heldere en in de praktijk toepasbare tips missen. Het is mijn doel dat jij je hoogsensitiviteit als iets waardevols gaat zien, in plaats van een last. Samen kijken we waar je tegenaan loopt en wat voor jou werkbare oplossingen zijn. Doordat veel HSP’ers zich vaak onbegrepen hebben gevoeld in hun jeugd, heb je wellicht overtuigingen over jezelf die jou belemmeren. Als dit zo is, gaan we met deze overtuigingen aan de slag, zodat je positief over jezelf in het leven kan staan. Je bent niet ‘anders’ of ‘minder’ als je hoogsensitief bent. Je bent uniek en het is tijd dat je dat van jezelf gaat zien.

Hypnotherapie

De gedachte achter hypnotherapie is dat je onder hypnose makkelijker contact kunt maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert. Tijdens de sessie word je in een lichte trance gebracht, waardoor het makkelijker is volledig met je aandacht naar binnen te gaan. Door contact met onbewuste gevoelens en ideeën krijg je (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden. Met de verkregen informatie kan een proces van genezing in gang gezet worden.

Neuro linguïstisch programmeren (NLP)

NLP is een communicatieve methode om de verbinding tussen gevoel en verstand tot stand te brengen of te herstellen. Met NLP werk je aan overtuigingen, normen en waarden die bepalen hoe jij in de wereld staat en hoe jij de wereld beleeft. Door dit inzichtelijk te maken biedt NLP jou de kans om belemmerende patronen en overtuigingen te doorbreken.
De kunst van NLP is om informatie met een negatieve lading om te buigen naar informatie die neutraal, dan wel positief is. Zonder hierbij aan geschiedvervalsing te doen. Het is de bedoeling dat je leert op een andere manier met traumatische/nare ervaringen om te gaan.

Werken met (familie)systemen / -opstellingen

Vanaf het moment dat je geboren wordt, maak je deel uit van diverse groepssystemen. De families van je ouders en voorouders vormen de basis voor het familiesysteem waarin je opgroeit. Tijdens je jeugd ontdek je al lerende de weg binnen dit systeem. Maar ook binnen het systeem van je school, vrienden, werk en andere groepen. Systemen raken uit balans door traumatische gebeurtenissen.
Familieopstellingen laten je zien welke plek je inneemt in het gezin van herkomst, of familie. Opstellingen laten je zien welke verborgen en/of bewuste verstrikkingen er in een systeem voorkomen. Ook laat een opstelling zien hoe je uit die verstrikkingen kunt komen.

×

Wil jij ook meer weten over hoogsensitiviteit en dus over jezelf?

Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail voor hoogsensitieve personen. Je ontvangt dan ook direct mijn gratis mini training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’. 

Je ontvangt om de vier dagen, 7 keer een mail met makkelijk in te vullen formulieren. Gun het jezelf.

P.s. geen zorgen, ik houd ook niet van spam.