Agenda

Workshops 2019

Workshop Positief - Hoogsensitief

Helaas is er nog veel onduidelijkheid over hoogsensitiviteit. Je kunt je als hoogsensitief persoon overweldigd voelen in deze snelle wereld.In deze tijd van drukte, snelheid en digitalisering raken steeds meer mensen overprikkeld. Wat zich kan uiten in: vermoeidheid, stemmingswisselingen, je futloos voelen, weinig energie, burn-out, enz.

Voor wie?

Voor alle hoogsensitieve personen die meer inzicht willen in hun hoogsensitiviteit.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze twee thema-avonden over hoogsensitiviteit vertel ik je wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe jij hiermee om kan gaan, in jouw dagelijks leven. Voorgaande deelnemers hebben de workshops als zeer waardevol ervaren. Het samen zijn met gelijkgestemden en het krijgen van bruikbare tips heeft men als zeer fijn ervaren.

De eerste avond behandel ik hoogsensitiviteit in zijn algemeenheid. Hoe werkt een hoogsensitief brein? Waar loop je tegenaan, wat kun je hieraan doen, wat zijn de positieve aspecten van het hooggevoelig zijn? We gaan het hebben over overprikkeling en het leren herkennen van je eigen grenzen. Hoe kun je je hoogsensitiviteit accepteren? Wat zijn jouw overlevingsstrategieën? We gaan verder daar waar de uitleg in de meeste boeken over hsp stopt.

De tweede avond geef ik je tips hoe je je dagelijks leven (werk en relatie) kunt verbeteren. Na het volgen van deze twee avonden zul je merken dat je energieker bent en minder gevoelig bent voor prikkels en negativiteit.

Wat levert het je op?

Je komt erachter wat het voor jou betekent om HSP te zijn?
Inzicht in je overprikkeling
Wat zijn jouw grenzen?
Hoe geef je je grenzen aan?
Balans tussen hoofd en hart ervaren
Je bewust zijn van je eigen energie
Tips om in het dagelijks leven met je hoogsensitiviteit om te gaan
Het accepteren van je prachtige eigenschap
Wat zijn de verschillen / overeenkomsten met ASS en AD(H)D?

Data 2019, woensdagavond van 19:00 tot 21:00 

  • 23 januari en 13 februari
  • 13 en 27 maart
  • 8 en 22 april
  • 5 en 19 juni

De investering voor deze twee avonden is € 80,00. Dit is inclusief thee en wat lekkers. De groep zal niet groter zijn dan vijf personen, om persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.

Aanmelden
Je kunt je voor deze avonden aanmelden bij info@praktijksannie.nl of via het contactformulier.

 

Lezing: Ben ik hoogsensitief?

Tijdens deze lezing vertel ik wat hoogsensitiviteit precies is. Wat houdt het in om een hoogsensitief persoon te zijn én belangrijker hoe ga je hiermee om in het dagelijks leven?

Ik geef je uitleg over het hoogsensitieve brein en de wetenschappelijke achtergronden. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoogsensitiviteit en hoe je hiermee om kunt gaan.

Wat wordt er allemaal besproken:

– Hoe werkt het hoogsensitieve brein
– Valkuilen van hoogsensitieve personen
– Kwaliteiten van hoogsensitieve personen
– Wat zijn de verschillen met ASS en AD(H)D?
– Hoe ga je met deze eigenschap om in het dagelijks leven?

Na afloop is er voldoende ruimte voor vragen.

Na het bijwonen van deze lezing weet jij of je hoogsensitief bent en wat je kan doen om hier beter mee om te kunnen gaan.

Datum: 20 maart

Tijd: 19:30 tot 21:00

Kosten € 15,00 incl. koffie/thee en iets lekkers

De lezing is op mijn nieuwe locatie, Zutphenseweg 29. Dichtbij de snelweg A1.

Opgave via info@praktijksannie.nl

HSP Wandeling Holterberg

In de natuur voelen veel hsp zich op hun best. Verbonden met de aarde vinden veel hsp rust in hun hoofd en lichaam. Daarom organiseer ik een wandeling voor hsp. Met elkaar in alle rust een stuk wandelen. Herkenning vinden in elkaar en van elkaar kunnen leren en elkaar inspireren. De wandeling zal 1 á 1,5 uur duren.

Wanneer:

  • Donderdag 7 maart 09:30
  • Donderdag 11 april 09:30

Verzamelen: De dagcamping aan de Holterbergweg. Dit is zo’n 2 km doorrijden als je langs Woody’s komt, vanaf Holten gezien. De dagcamping zit dan aan de rechterkant.

Minimaal aantal mensen: 5

Maximaal aantal mensen: 10

Kosten: € 10,00

Ik zorg voor drinken en een versnapering, neem zelf een beker mee, zodat we geen afval achterlaten.

De kleine lettertjes ;)

 

Indien je door welke reden dan ook, jouw deelname aan de workshop wenst te annuleren dien je dat kenbaar te maken via info@praktijksannie.nl of via het contactformulier. Indien jouw annulering uiterlijk twee weken voor aanvang van de workshop door ons is ontvangen ben je geen betaling verschuldigd, reeds betaalde bedragen zullen dan worden teruggestort. Bij annulering binnen een week voor de workshop dien je het volledige overeengekomen bedrag te voldoen en heb je, indien van toepassing, geen recht op restitutie.

Locatie
Van Calcarstraat 4 (kamer 38), Deventer (dit is in het voormalige Geertruiden ziekenhuis)