Afsluiten bestaat niet

Heel vaak krijg ik de vraag van cliënten hoe ze zichzelf moeten leren afsluiten. Dan zeg ik meteen dat ik niet in afsluiten geloof. Voor mij heeft afsluiten iets negatiefs. Je sluit jezelf dan namelijk ook af voor het mooie en positieve in het leven. Bij afsluiten gaat het ook vaak om iets buiten jezelf.

Visualiseren dat je een bubbel om je heen hebt of bloemen om je heen zetten of je zonnevlecht dichtdraaien. Allemaal oké als tijdelijke oplossingen. Als je de hele dag ook nog bewust moet nadenken over je bubbel, kost je dat veel energie.

Ik heb het liever over jezelf beschermen.

Daarnaast geloof ik in jezelf beschermen van binnenuit. Wat bedoel ik daarmee?

💜 Zelfvertrouwen
💙 Oké zijn met jezelf
💜 Je grenzen kennen en deze aangeven
💙 De kracht in jezelf voelen
💜 Zelf liefde
💙 Weten wat je wilt in het leven en daarvoor staan

Als je dat hebt, bescherm je jezelf van binnenuit voor energie van anderen, situaties of ruimtes. Die bescherming is veel krachtiger dan jezelf leren afsluiten voor bepaalde mensen of situaties.

Dus, zoek het een laag dieper in jezelf, daar liggen de antwoorden om je eigen energiepeil gezond te houden.

Oefening:

Wanneer voel jij je krachtig? Waar voel je dat in je lichaam? Leg daar eens je hand op om er echt verbinding mee te maken.  Heeft die kracht een kleur of komt er een symbool bij je op als je die kracht voelt?

Probeer die kracht die je voelt groter te maken, zodat het door heel je lichaam stroomt. Bedenk jezelf dat je die kracht altijd bij je hebt, ook als je hem tijdelijk kwijt bent.Dus, zoek het een laag dieper in jezelf, daar liggen de antwoorden om je eigen energiepeil gezond te houden.

Wil je hier hulp bij, neem dan contact op via het contactformulier of plan makkelijk een gratis kennismakingsgesprek.

Je kunt ook een kijkje nemen bij mijn doeboek. Door het boek over hoogsensitiviteit, vol kennis, tips en opdrachten, leer je hoogsensitiviteit én jezelf nog beter kennen.


Gratis 7-daagse mini training?
Schrijf je in en ontvang een gratis mini-training om meer te leren over jezelf en je hoogsensitiviteitDoeboek: Leef hoogsensitief

Het doeboek: Leef hoogsensitief kan je hier bestellen.Categorieën

 • Algemeen
 • Boeken
 • Hoogsensitiviteit
 • Inspiratie
 • Positiviteit
 • Zelfvertrouwen
 • Recente blogs

  Lees meer!

  ×

  Wil jij ook meer weten over hoogsensitiviteit en dus over jezelf?

  Meld je dan nu aan voor tips en adviezen per e-mail voor hoogsensitieve personen. Je ontvangt dan ook direct mijn gratis mini training ‘Omgaan met hoogsensitiviteit’. 

  Je ontvangt om de vier dagen, 7 keer een mail met makkelijk in te vullen formulieren. Gun het jezelf.

  P.s. geen zorgen, ik houd ook niet van spam.